0760 024 999

Programeaza-te online

Intrebari Frecvente

“Ma doare dintele la rece, la cald, cand mananc alimente dulci. De ce? Ce trebuie sa fac?”

Durerea aparuta la nivelul dintelui la stimuli de cald, de rece sau cand mancam ceva dulce se produce ca simptomatologie a procesului carios ce a avansat la nivelul sau in apropierea camerei pulpare, durere care creste progresiv in intensitate si durata in cazul in care nu ne prezentam la medicul dentist.

Medicul dentist curata procesul carios sub anestezie deci durerea nu este prezenta in toata perioada acestei sedinte. Dupa ce s-a indepartat tot tesutul infectat se observa daca s-a ajuns sau nu la nivelul camerei pulpare. s-a ajuns la nivelul camerei pulpare se realizeaza tratamentul endodontic al dintelui(“extirparea vitala “sau“ scosul nervului”), urmeaza obturatia canalelor radiculare si ulterior se reface partea coronara a dintelui cu obturatia coronara (“plomba”) sau se va acoperi dintele cu o coroana dentara daca distructia dentara este prea mare.

“Detartrajul afecteaza smaltul dintilor? La cat timp se face?”

Detartrajul nu afecteaza absolut deloc dintii, din contra, ii curata si ii protejeaza indepartand toate depunerile moi si dure de pe suprafata lor atat la nivel coronar cat si subgingival.

Depunerile dure (“tartru”) se formeaza in timp datorita igienei incorect realizate de pacienti, a consumului excesiv al unor alimente, bauturi carbogazoase, cafea dar si a unor obiceiuri vicioase precum fumatul. Aceste depuneri deranjeaza tesutul gingival si de multe ori ia nastere gingivita ce debuteaza cu sangerarea gingivala si modificarea culorii, evoluand astfel la afectiuni parodontale mai complexe precum parodontoza.

Se recomanda repetarea detartrajului o data la 6 luni sau cel putin o data pe an.

“Ce este implantul dentar? Este dureroasa tehnica? Necesita multe sedinte? Cat timp se asteapta?“

Implantul dentar, pe scurt reprezinta o radacina artificiala din material biocompatibil(titan sau zirconium) care se insera in os si reprezinta suportul pentru viitoarea lucrare protetica.

Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna si eficienta metoda de a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa, de multe ori este singura varianta existenta exceptand proteza mobila, atunci cand nu mai sunt suficienti dinti pe arcada pentru a suporta o lucrare protetica fixa.

Nu doare absolute deloc in timpul sedintei, totul fiind facut sub anestezie locala.

Inserarea implantului dentar necesita o singura sedinta, anterior acestei sedinte pacientul se prezinta la o consultatie de specialitate in care prezinuta o radiografie panoramica, un Computer Tomograf in regiunea bucala si analizele normale de sange. Cu ajutorul acestor imagini si analize, medicul specialist analizeaza zona in care va fi inserat implantul dentar, daca este sau nu os suficient, daca podeaua sinusala este coborata sau nu si nu in ultimul rand starea de sanatate a pacientului.

Dupa sedinta in care implantul dentar a fost inserat, se asteapta 2-3 luni pentru osteointegrarea implantului dupa care se trece la partea protetica (coroanele dentare). Se descopera implantul, se ia amprenta dupa care se vor realiza bonturile protetice (piesele care fac legatura intre radacina artificiala si partea coronara) si lucrarea protetica fixa.

Mai aveti intrabari? Va rog adresati-le online !

Nume:

Prenume:

E-mail:

Intrebare:

Pentru mai multe informatii utile accesati sectiunea Blog

CNC DENTAL CARE

›› HOME
›› DESPRE NOI
›› SERVICII
›› INTREBARI
›› ABONAMENTE
›› CONTACT

DATE CONTACT

Cabinet: CNC Dental Care
Adresa: Str. Paltinis, Nr. 144, Craiova
(langa Rendez-Vous la Rond)
Telefon: 0760 024 999
E-mail: office@cncdentalcare.ro
Web Site: www.cncdentalcare.ro

LOCALIZARE - CNC DENTAL CARE