contact@cncdentalcare.ro
0760 024 999

Despre instrumentele utilizate in detartraj

Despre instrumentele utilizate in detartraj
Despre instrumentele utilizate in detartraj

In cadrul cabinetului stomatologic CNC Dental Care veti fi intampinati de medici stomatologi foarte pregatiti, gata oricand sa va ofere toate informatiile pe care dumneavoastra doriti sa le aflati in legatura cu procedurile terapeutice ce trebuiesc urmate.

De asemenea, CNC Dental Care va prezinta o gama larga de servicii dentare si anume: implantologie, odontoterapia, protetica dentara, endodontia, estetica dentara, pardodontologia, profilaxia, pedodontia. Toate aceste servicii sunt realizate cu materiale moderne si aparaturi de ultima generatie.

In acest articol, CNC Dental Care va ofera cateva informatii utile legate de detartraj. Trebuie stiut faptul ca detartrajul este de doua tipuri: detartraj de tip manual si detartraj de tip mecanic. Detartrajul inseamna o procedura de tip stomatologic neinvaziva, prin intermediul careia placa bacteriana si depozitele de tartru sunt indepartate de pe dinti. Dupa indepartarea acestora, suprafetele vor ramane netede, curate si lustruite.

 

CNC Dental Care fiind un cabinet stomatologic Craiova profesionist, va pune la dispozitie o echipa de medici stomatologi cu o vasta experienta care vor face tot ce este posibil pentru ca durerea din timpul tratamentelor sa fie inexistenta. Datorita faptului ca detartrajul subgingival este o procedura sangeranda, este nevoie sa se urmeze un tratament cu antibiotic pentru bolnavii ce prezinta reumatism articular de tip acut, maladii cardiace de tip congenital sau alte tipuri de boli.

Instrumentele utilizate in procedura de indeparatre a tartrului subginval sunt: chiureta, gheara, secera, sonda. Aceste instrumente sunt ascutite, indepartandu-se in acest fel si tartrul existent in spatiile interdentare. Oricum, trebuie sa stiti faptul ca sangerarea in cazul detartrajului este normala si nu aveti motive de ingrijorare.

Detartrajul cu ultrasunete poate sa inlocuiasca detartrajul manual si se poate aplica cu succes in cazul tartrului supragingival si mai putin in cazul tartrului subgingival. Aparatele de detartraj cu ultrasunete sunt urmatoarele: aparate de tip piezoelectric si aparate magnetostrictive. Acest procedeu este unul modern, are o mare eficienta in indepartarea tartrului, nu este atat de dureros, este foarte bine tolerat de pacienti si nu atat de traumatizant pentru structurile dentare.

Pentru detartraje realizate de catre medici profesionisti sau pentru mai multe informatii despre aceste procedee, va rugam sa accesati pagina web www.cncdentalcare.ro si sa va faceti o programare la cabinetul stomatologic CNC Dental Care.

Add Comment