contact@cncdentalcare.ro
0760 024 999

Ce este Diga dentara ?

Ce este Diga dentara ?
Ce este Diga dentara ?

Diga dentara sau „rubber dam” este reprezentata de o folie elastica din latex de diverse marimi, grosimi, culori utilizata de medicii stomatologi ce doresc rezultate cat mai bune in tratamentele efectuate in cabinetul stomatologic.

Folia bineinteles prezinta o varietate de arome si mirosuri pentru ca pacientul sa se simta cat mai confortabil in timpul tratamentului.

Cum functioneaza ?

In primul rand trebuie sa stim dintele sau grupul de dinti la care se lucreaza, realizandu-se niste perforatii la nivelul foliei de diga in functie de pozitia dintilor. Prin acele perforatii vor iesi dintii la care se lucreaza, restul cavitatii bucale (saliva,obraz, buze, limba, ceilalti dinti) vor ramane in spatele foliei de latex. Folia de cauciuc va sta prinsa pe dintii in lucru cu ajutorul unor cleme speciale.

Cu ce ne ajuta?

Diga reprezinta cel mai avansat mod de izolare a dintilor in lucru.

In tratamentele dentare, pentru ca ele sa reziste in timp si sa aiba rezultate cat mai bune, dentistul are nevoie de izolare maxima, saliva trebuie tinuta cat mai departe de zona de lucru, ea continand multe bacterii care intrand in contact cu zona de lucru ar compromite in mod cert tratamentele dentare.

Diga ofera dentistului capacitatea de a se concentra asupra unui singur dinte sau a unui grup de dinti, fiind usurat de grija partilor moi (buza, limba, obraz) ce ar putea intra in contact cu substantele folosite, dar si cu frezele de turatie foarte mare.

Folosind diga renuntam astfel  la celebrele rulouri de vata cu care se  „umplea  gura” pacientului, la aspiratorul pornit in continuu provocand uscarea excesiva a cavitatii orale dar si zgomotul specific  fiind deci  un sistem care ofera mai  mult confort atat pacientului cat si practicianului.

De ce este folosita de atat de putini practicieni ?

Obisnuinta, comoditatea, costurile aditionale ii determina pe unii dentisti sa renunte la protocoalele ideale spre un tratament reusit, adeseori varianta „rapid si sigur” este adoptata si de multe ori rezultatul nu este cel asteptat.

Lucrand cat mai mult cu acest sistem, ne-am obisnuit cu el, timpul pentru  tratamentul dentar scade, medicul nemaifiind intrerupt in timpul tratamentului de diverse incidente ce pot aparea fara a folosi diga (desprinderea unui rulou de vata, uscarea excesiva a cavitatii orale a pacientului cu  nevoia de a clati, riscul de a leza obrazul, limba  si multe altele) aplicarea ei in cavitatea orala a pacientilor devine un reflex si o etapa obligatorie a unui tratament de calitate.

Toti pacientii cabinetului CNC Dental Care care au beneficiat de acest sistem au fost foarte multumiti si tot timpul opteaza pentru aceasta varianta, intelegand importanta si beneficiile acestei metode.

Add Comment